Tuesday, July 10, 2007

iunie 2007 Monglia

Au trecut deja doua saptamini de cind am plecat din Mongolia si inca nu m-am hotarit ce sa scriu despre Mongolia. Cum decizi daca ti-a placut un loc sau nu ? Iti doresti sa-l revezi neaparat ? Sau asta inseamna ca te-a impresionat ? Nu pot sa spun ca nu m-o impresionat sau nu mi-o placut dar as putea sa traiesc fara sa revad Mongolia..asta intra la dragoste sau la betie :):):)?
In Mongolia ii greu de sa calatoresti cont propriu.Majoritatea turistilor calatoresc cu tururi organizate de agentii de turism sau cu tururi aranjate de diverse moteluri si hostel-uri....cu transport, cazare, masa asigurate....daca vrei pun pe saracii nomazi sa danseze si stea in limba pt. tine numa sa dai banu'. Eu unul am vrut sa calatoresc pe cont propriu...sa stau cit vreau in locurile care imi plac...si sa o tai cit de repede din cele care nu imi plac.
Mongolia nu are practic transport in comun...fiecare masina in oras ii taxi si fiecare microbuz, jeep..transporta persoane prin tzara. Nu exista orar...ora de plecare sau de sosire, nr. de opriri...nimic. Si mai presus de toate Mongolia nu are drumuri :):)...asfaltate:):). Fiecare masina merge pe unde il taie capu' pe sofer si se mai si ratacesc :):)(am facut 700 km in 48 ore merging ca serpii din Nordul Mongoliei). Ii impresionant sa vezi intr-o vale de vreo 10-20 km o gramada de drumuri care se intersecteaza fara nici un fel de semn. Cei drept din cauza vietii nomade pe care inca 50% dintre mongoli drumurile se modifica de la an la an.
Asa cum planu de acasa nu se potriveste cu ala din tirg asa si planul meu initial nu s-o potrivit cu ce am facut pina la urma. Planul meu o fost sa fac centrul si nordul mongoliei in 10-15 zile apoi estul si desertul Gobi in alte 10-15 zile. Dar intr-o luna am resusit sa vad doar centrul(putin), nordul(putin) si un pic din est(am stat doar 2 zile).
Am vazut nomazi, o gramada de animale...am dormit in iurtele nomade, am mincat cu nomazii..am calarit vreo saptamina in Nord (si acum ma mai doare curu'), m-am saturat de carne de oaie, iac, cal(mai putin), am pescuit (fara sa prind nimic bineinteles :):):)), am campat majoritatea timpului si am cunoscut o gramada de oameni interesanti, am baut o gramada de lapte de toate feluri si bineinteles am vazut impresionanta stepa mongola. De fapt cam asta ii Mongolia...cai, iaci, capre, oi, iurte, nomazi, stepa, lacuri....cai, iaci, capre, praf, vaci-iac(?????), iurte, Nadam...

Am incercat sa pun ceva poze aici dar dureaza prea mult as ca poze la :
Mongolia

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

cred ca acum incepe the real trip. pina acum a fost pregatirea.ai mincat scorpioni? sper sa te abtii de la ciini, pisici, sobolani?in rest frumoase poze. am o sugestie: scrie si tu la poze titluri sa intelegem si noi la ce ne uitam.
cred ca-s deosebite casutele de pe ape.vrem cit mai multe poze, si comentarii cit mai lungi.
devi

July 13, 2007 at 1:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

super tari pozele.. Chiar ma gandeam cand o sa mai scrii..
daca nu e tibet, lasa ca si Laos merge.. sau nu?? hehehe
Liviu

August 8, 2007 at 1:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

ai laptopul cu tine? ma bucur sa vad ca ai calatorit atat de mult

October 24, 2008 at 6:25 AM  
Anonymous free pony zoo porn stories said...

Ginger noticed a new glint in Gladys eyes. You cant do this,not here, not now, not ever.
xnxx.com free sex stories
real life masturbation stories
adult brother and sister sex stories
interracial gang rape stories
short lesbian sex stories
Ginger noticed a new glint in Gladys eyes. You cant do this,not here, not now, not ever.

December 4, 2010 at 6:37 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home